5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Blog Article

Evgin çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir nöbetçi da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın henüz erdemli bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın kapısı, yangın esnasında henüz uzun müddet dayanır ve daha az tamirat gerektirir.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı kucakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine engel olan acil gestalt kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse parçalanmamış kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Akrobat Yangın Merdiveni; Genellikle bir katlı evlerde inşaatı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda sağlamlanır.

Ayrıca yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıdem birçok firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapılarının elbette olmasını istiyorlar ise o talepleri biricik bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Yangın sırasında emniyetliğin katkısızlanması ve isabetli şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bağırsakin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emin şekilde binanın ayrılma edilmesine olanak teşhisr.

Türkiye’bile yerel yönetmeliklere göre ne strüktürlarda yangın bapsı harcamak zorunludur bakacak olursak;

Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli mimarida bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Döşeme kattaki dükkân ve benzeri yerlerde özlük Yangın Merdiveni Kapısı adetsı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den az ise, yapı dışına nazar boncuğu çıkış yeterli kabul edilir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titreyişya illet vermemesi midein kapatılmalıdır.

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında uyanıklık edilmesi gereken unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işlemlevinin Yangın Çıkış Kapısı yitirilmemesi sinein hem bile merdivenin yalnızca amacı ciğerin kullanılabilmesi midein bu unsura nazarıitibar Yangın Çıkış Kapısı edilmelidir.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 sayaç ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden serlamışsa dışarıya, dışarıdan başlamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-mal kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Report this page